Wat is jouw huidtype?

12 oktober 2022
Verschillende huidtypes en huidcondities vragen om verschillende oplossingen; Janssen Cosmetics heeft ook voor jou de juiste producten. 

Droge, vochtarme huid 
Centrale verwarming of juist airconditioning, zon, wind, reizen met de auto of het vliegtuig - er zijn talloze situaties waarin de huid vocht verliest. Vooral bij een van nature droge huid is een consistente en dagelijkse verzorging noodzakelijk! Bij een vet- en vochttekort vertoont zelfs een jonge huid droogtelijntjes, de huidelasticiteit neemt aanzienlijk af, de teint ziet er bleek uit en de huid verliest haar natuurlijke uitstraling.  

De DRY SKIN producten van Janssen zijn een absolute vocht-booster voor de droge huid. Het uitgebreide productassortiment bestaat uit een op maat gemaakte verzorging voor de droge, vochtarme en gedehydrateerde huid. De huid wordt voorzien van intensief en langdurig vocht, de hydro-lipidelaag - verantwoordelijk voor het vochtgehalte van de huid - wordt versterkt, droogtelijntjes worden verminderd en de huid straalt van gladheid, zachtheid en is zichtbaar verfrist. 


Gevoelige huid 
De kriebelende sjaal in de nek, een rood gezicht omdat het buiten erg winderig is of een plotselinge reactie van de huid op je favoriete crème... Als onze huid haar beschermende functie niet goed meer kan vervullen, wordt het onaangenaam voor ons. Een trekkerig gevoel, roodheid van de huid en een broze huid die jeukt of branderig aanvoelt kan het resultaat zijn. Als de huidbarrière beschadigd is, reageert zelfs een gezonde huid op prikkels zoals stress en omgevingsinvloeden - ongeacht leeftijd of huidtype. 
Een goede verzorging van de gevoelige huid betekent enerzijds het verlichten van de irritaties en anderzijds het stabiliseren en versterken van de huidbarrière.

SENSITIVE SKIN voldoet aan beide eisen dankzij twee innovatieve werkstofcomplexen, gemaakt van plantenextracten die elkaar perfect aanvullen. Het resultaat: een meetbaar verminderde huidgevoeligheid, een versterkte huidbarrière, minder roodheid van de huid en een aanzienlijk betere weerstand van de huid. Gemengde huid 
Overmatige talgproductie op bepaalde huiddelen zoals het voorhoofd, neus en/of kin is het voornaamste kenmerk van de gemengde huid. Te veel talg is doorgaans een kwestie van aanleg, maar ook veranderingen in de hormoonhuishouding, medicijnen en dergelijke kunnen leiden tot meer aanmaak van talg. Het verschijnsel doet zich dan ook nogal eens voor tijdens de puberteit, en ook wel tijdens de menopauze. Als gevolg van de toegenomen talgproductie verwijden de huidporiën zich, en wanneer ook overmatige verhoorning van de huid optreedt, ontstaan zogeheten talgpropjes. Die kunnen de vorm aannemen van open mee-eters, met een natuurlijk afvoerkanaal, maar ook van gesloten mee-eters, die ingekapseld zijn onder de opperhuid. In het ongunstigste geval gaan deze talgpropjes ontsteken. Dat gebeurt vooral wanneer ze niet op de juiste wijze verwijderd worden. 

Los hiervan leidt de verhoogde talgproductie tot een onaantrekkelijke vettige glans op de huid van het centrale deel van het gezicht, terwijl de droge huiddelen daaromheen broos aandoen en soms onaangenaam strak en droog aanvoelen. Deze verschijnselen kunnen bovendien variëren naar gelang van het seizoen: de huid ziet er in de zomer vaak vettiger, in de winter juist droger uit. 

Dat betekent dat voor de behandeling van de gemengde huid preparaten met actieve bestanddelen nodig zijn die de natuurlijke functies van de huid in balans brengen en tegelijkertijd een sterke hydraterende werking hebben, zodat een uitgebalanceerd, zijdemat huidprofiel ontstaat.  

De producten uit de COMBINATION SKIN lijn van Janssen reguleren de lipide concentratie in zowel droge als vette delen van de huid en werken tegelijk hydraterend. 


Vette en onzuivere huid 
Mee-eters, pukkels en puistjes zijn typische kenmerken van de onzuivere huid, die vaak ook vergrote poriën vertoont. Dit is een veel voorkomende en doorgaans ook ernstige huidaandoening die in de puberteit begint en ook op volwassen leeftijd kan aanhouden. Overtollige hoorncellen en talg bieden een voedingsbodem voor micro-organismen die ontstekingen van de huid veroorzaken. 

Folliculaire hyperkeratose, overmatige talgproductie en bacteriële verontreiniging gelden dan ook als de drie hoofdoorzaken van een onzuivere huid. Juist in dit soort gevallen bieden huidverzorgingsproducten uitkomst, mits verstandig toegepast. 

De verzorgingslijn OILY SKIN voor de vette, onzuivere huid is speciaal bedoeld om dit huidtype te normaliseren en onzuiverheden te bestrijden waar ze zich voordoen. Daarmee kan ook acne al in een vroeg stadium worden bestreden.  


Veeleisende huid 
Een veeleisende huid is geen kwestie van leeftijd! Want niet alleen onze leeftijd bepaalt het verouderingsproces van onze huid. Omgevingsfactoren zoals UV-straling, stress of een ongezonde voeding kunnen ook leiden tot een gebrek aan huidstabiliteit, verlies van elasticiteit en veerkracht, zelfs op jonge leeftijd. De huid ziet er bleek, moe en droog uit.   

DEMANDING SKIN beschermt en verzorgt intensief de veeleisende huid. Elk verzorgingsproduct wordt gekenmerkt door een evenwichtig vet- en vochtgehalte en ondersteunt zo de natuurlijke huidfunctie. Zelfs bij externe belastingen zoals droge lucht, warmte of koude blijft de veeleisende huid soepel en resistent. Actieve bestanddelen dringen diep in de huid door, vullen de vochtdepots van de huid aan en stabiliseren de beschermende functie van de huid. Het resultaat is een veel vitalere, jeugdigere, frisse en rozige huid! 


Huid met ongelijkmatige pigmentatie 
Wie wil er geen egale huid? Een gelijkmatige pigmentatie zorgt voor een speciale glans, die meestal ook zorgt voor een jeugdig uitziende huid die er vitaal en fris uitziet.  

Helaas zijn er veel verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een verhoogde pigmentatie van de huid, waaronder milieu-invloeden, UV-straling, medicatie, een uitgeput huidherstelsysteem en hormonale veranderingen of genetische aanleg. Make-up kan zeker helpen om pigmentstoornissen optisch te verbergen. Maar op de lange termijn zijn puur decoratieve, verbergende maatregelen geen optimale oplossing voor hyper gepigmenteerde huidgebieden. 

FAIR SKIN is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van pigmentaandoeningen en is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeksresultaten om de vorming van melanine te remmen. Door regelmatige en gecombineerde toepassing van de innovatieve systeemverzorging wordt het melaninegehalte van de huid verminderd, wordt de huid zichtbaar verhelderd en vervagen pigmentvlekken. Het resultaat is een prachtige egale teint die frisheid, vitaliteit en jeugdigheid uitstraalt! 


Rijpe huid 
MATURE SKIN is een unieke, luxueuze anti-ageing lijn; de op maat gemaakte verzorgingsoplossing voor de rijpere huid. Gebaseerd op krachtige, natuurlijke ingrediënten gecombineerd met de nieuwste technologieën. Deze innovatieve systeemverzorging pakt elk teken van huidveroudering aan. Of het nu gaat om rimpels, een bleke huid, verlies van volume, elasticiteit of pigmentvlekken: MATURE SKIN activeert het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid en vermindert kleine onvolkomenheden. Een absolute anti-ageing ervaring - voor een jeugdig frisse, stralende teint en een stevigere, meer egale huid!