Waarom het verwijderen van make-up zo belangrijk is voor de huid

07 december 2022


Wie droomt er niet van een mooie en egale teint? Neem ’s avonds de tijd om je make-up goed te verwijderen, want dat is de beste preventie van huidproblemen en de manier om ze te verminderen. 

’s Nachts vindt het nachtelijke herstel van je huid plaats. Er wordt gezegd dat de celvernieuwing om 17:00 uur begint. En zo begint één van de belangrijkste functies, namelijk regeneratie: nieuwe huidcellen vormen zich, wonden genezen, etc. De huid wordt aangevuld met nieuwe cellen. 

Om dit regeneratieproces te ondersteunen zal je eerst je huid moeten bevrijden van make-up, zoals poeder, foundation, mascara en andere vuildeeltjes. Wanneer je je make-up niet verwijdert voor je naar bed gaat, loop je een verhoogt risico op snellere huidveroudering op de lange termijn.   

Wist je dat je wimpers gemakkelijker afbreken als je je make-up ’s nachts laat zitten? Als ze ’s avonds vrij zijn van oogschaduw en mascara, kunnen haartjes teruggroeien en gezonde wimpers niet vroegtijdig afbreken of uitvallen. 

Als de huid of de poriën niet schoon zijn, kunnen er irritaties, droogteplekjes en een gevoelige (zelfs allergische huid) ontstaan. Puistjes en rimpels zijn een duidelijk zichtbaar gevolg van de afwezigheid van een goede reiniging. 

Dus wanneer je ’s avonds altijd je make-up verwijdert en de juiste producten voor jouw huidtype kiest, verschijnt er een prachtig stralende teint en minder puistjes en mee-eters.  


Verwijderen op de juiste manier 
Het is niet alleen belangrijk of je je make-up ’s avonds verwijdert, maar ook de manier waarop:  

Stap 1: Pak een zacht wattenschijfje met de Eye Makeup Remover en veeg je oogleden voorzichtig af zonder te wrijven. De formule bevat een minimum aan geselecteerde actieve bestanddelen, om het kwetsbare gebied rond de ogen zo mild mogelijk te behandelen zonder een vettig laagje achter te laten. 

Stap 2: Breng royaal een reinigingsproduct aan op je gezicht dat is afgestemd op jouw huidtype en spoel daarna af met lauwwarm water.  

Stap 3: Om de optimale pH-waarde van je huid te herstellen en vuilresten te verwijderen, is het belangrijk om haar te verstevigen. Doordrenk een wattenschijfje met tonic en veeg je hele gezicht in een keer schoon. Je kunt ook een washandje gebruiken als daar je voorkeur naar uit gaat.  

Let op: was het washandje regelmatig om de vorming van bacteriën te voorkomen.  

Gebruik de producten die afgestemd zijn op jouw huidtype om het meest effectieve en zichtbare resultaat te behalen. We raden aan om een oogcrème, serum en rijke nachtcrème te gebruiken na je reinigingsritueel voor optimale verzorging. Voor je decolleté en hals wordt een extra crème aanbevolen die voldoet aan de behoeften van deze gevoelige zone.