Vitamine C in je skincare routine

01 december 2022

Vitamine C wordt ook vaak de anti-aging vitamine genoemd, omdat het de huidfuncties tegen veroudering ondersteunt en op verschillende manieren bijdraagt aan een gezonde, prachtige huid. De vitamine C die gebruikt wordt in cosmetica heeft drie positieve effecten op de huid: 

1. Het is een effectieve antioxidant die vrije radicalen tegengaat en beschermt tegen oxidatieve stress.  

2. Vitamine C speelt een grote rol bij het produceren van collageen, wat de huid structuur en stevigheid geeft. Een gezonde collageen structuur in de huid helpt het zichtbare huidverouderingsproces te verlangzamen.  

3. Het heeft een oplichtend effect, dat hyperpigmentatie en acne vermindert, wat zorgt voor een egalere teint.  


Vitamine C als antioxidant 
Vrije radicalen ontwikkelen zich constant in het menselijk lichaam. Dit komt door het metabolische proces, maar ook door invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, luchtvervuiling, dagelijkse stress en sigarettenrook. Vrije radicalen vallen belangrijke moleculen aan: celmembranen, proteins en lipiden. Om dit tegen te gaan is er een antioxidant nodig, alleen deze kan de vrije radicalen neutraliseren en de vroegtijdige huidveroudering remmen.  

Vitamine C als anti-rimpel booster 
Vitamine C beschermt de bestaande collageenstructuur tegen vrije radicalen. Daarnaast helpt het bij het heropbouwen van collageen en stimuleert het de aanmaak van nieuw collageen. Vitamine C helpt bij het creëren van een stabiel en gezond collageennetwerk dat beter bestand is tegen spanning zonder gelijk te beschadigen. De huidstructuur wordt zichtbaar verbeterd, en het oppervlakte steviger en gladder.  

Vitamine C bij pigmentatie en acne 
Vitamine C heeft een oplichtend effect en helpt daardoor ook bij overmatige (hyper)pigmentatie. Onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine C de overmatige vorming van melanine remt en dus ook de ontwikkeling van ouderdomsvlekjes. Bovendien vermindert vitamine C ontstekingen in de huid, waaronder acne, door zijn antioxidatieve effect. 

Vitaforce C Cream 
De effectieve Vitaforce C Cream is een speciaal ontwikkelde crème om de eerste tekenen van huidveroudering te behandelen: rimpels als gevolg van een droge huid en fijne lijntjes. De huid wordt zichtbaar glad en de vochtbalans in de bovenste lagen van de opperhuid langdurig verbeterd.  

Vitaforce C Skin Complex 
Vitaforce C Skin Complex is het ideale product dat de Vitaforce C Cream aanvult. De effectieve formule met gel-textuur behandelt ook de eerste tekenen van huidveroudering. De huid wordt merkbaar glad en de vochtbalans in de bovenste lagen van de opperhuid langdurig verbeterd.  

Rich Energy Mask 
Rich Energy Mask is een vitaliserend masker dat de eerste sporen van vermoeidheid bestrijdt aan de hand van actieve bestanddelen voor een stralende uitstraling. De formule verbetert zichtbaar de teint, kalmeert de gestreste huid, bevordert de regeneratie van de opperhuid, beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering en maakt de huid merkbaar gladder. 

Vitaforce ACE Body Cream 
De Vitaforce ACE Body Cream is een lichaamsverzorging met vitamins. Deze rijke formule bevat vitamin A,C en E en creëert een egale, zachte en gladde huid. De crème heeft een heerlijke geur en wordt snel door de huid geabsorbeerd. Een vitamine cocktail voor elk huidtype!