Veilig genieten van de zon met Janssen Cosmetics

01 december 2022Het zonnetje laat zich al wat vaker zien en voor je het weet is het weer zomer. Wist je dat de zon zorgt voor een beter humeur? Warme zonnestralen op je huid voelen fijn aan en zorgen voor de aanmaak van het gelukshormoon serotine. Bovendien zorgt zonlicht voor de aanmaak van vitamine D, welke op zijn beurt zorgt voor stevigheid van je botten en voor een krachtig en gezond immuunsysteem. Do we need to say more?

Wil jij in de tuin of op jouw balkon van de zonnestralen genieten? Vergeet dan niet de huid goed te beschermen zodat je de negatieve effecten van de straling van de zon zoveel mogelijk beperkt.   

UV-straling: the bad & the ugly
Van vroegtijdige huidveroudering wordt 80% veroorzaakt door externe factoren. Zon en stress zijn de grootste boosdoeners. Huidveranderingen die het gevolg zijn van blootstelling aan zonlicht zijn: een ruwe huid, rimpels, pigmentvlekken en verlies van elasticiteit. De energie van UV-straling wordt in de huid opgenomen door eiwitten. Een belangrijke structuur in de huidcellen is het erfelijk materiaal, het DNA. Door de absorptie van de energie kan het DNA veranderen of beschadigen en dit heeft veroudering of zelfs huidkanker tot gevolg.  

SPF: the good
Zonnebrandcrème is een effectieve manier om de huid te beschermen tegen UV-straling. Elke zonnebrandcrème geeft een bepaalde graad van bescherming. Dit staat altijd op de verpakking vermeld en wordt de Sun Protection Factor (SPF) genoemd.  

De SPF of beschermingsfactor geeft aan welke mate van bescherming de zonnebrand geeft tegen UVB-blootstelling. Iemand met huidtype 2 verbrandt in de middagzon bijvoorbeeld na ongeveer 20 minuten. Wanneer een zonnebrandcrème wordt gebruikt met een SPF van 15 treedt de zonverbranding pas op na 15 x 20 minuten, dus na 5 uur. Deze persoon zal dus met deze zonnebrandcrème na 5 uur verbranden, ook al heeft hij zich goed ingesmeerd.  

Let wel op: na zwemmen, zweten en/of afdrogen moet er opnieuw gesmeerd worden, want geen enkele zonnebrand beschermt hierna nog volledig.  
 
De vernieuwde Sun producten: 
 
Sun Protection Spray SPF 30
Een transparante zonnespray met SPF 30 voor het lichaam. De SPF 30 bevat een hoge UVA- en UVB-bescherming. Dankzij de ultralichte textuur kan deze verfrissende spray gemakkelijk over je lichaam worden verdeeld. Geen witte waas, plakt niet en voelt niet vettig aan.
 
High Protection Sun Care SPF 50 
Een anti-aging zonbeschermingslotion met SPF 50 voor het gezicht en lichaam. De formule beschermt de huid actief tegen UVA- en UVB-straling en voorkomt vroegtijdige, door licht veroorzaakte huidveroudering. Bovendien beschermt de High Protection Sun Care SPF 50 tegen de negatieve effecten van oxidatieve stress, veroorzaakt door blauw licht en IRA-straling.
 
After Sun Lotion
Een kalmerende emulsie voor na het zonnen. De After Sun Lotion bevat natuurlijke, actieve stoffen die jouw huid kalmeren en een eventueel vochttekort aanvullen. De lotion heeft een onmiddellijk koelend effect. Zo wordt voorkomen dat je huid gaat vervellen en dat is nodig om langdurig en gelijkmatig bruin te kunnen worden.