Skincare na het scheren & waxen

27 oktober 2022

In de zomer laten we meer huid zien, korte jurkjes en rokken zijn populair en zwemkleding is een ‘must’ op het strand of bij het zwembad. Jouw benen staan in de spotlights en verdienen daarom goed verzorgd te worden.  

De Janssen Cosmetics skincare expert Mrs. Hannelore Thoma, beantwoordt een aantal prangende vragen over hoe je prachtige benen gedurende de zomer (en natuurlijk het gehele jaar door) krijgt: 

Is waxen en scheren mogelijk ondanks de zon gestreste huid, zout water en chloor? 
Je moet nooit in direct zonlicht scheren of waxen. Warm of koude wax kun je het beste ’s avonds aanbrengen, dan krijgt de huid ’s nachts de tijd om te herstellen en voorkom je huidirritaties veroorzaakt door de zon, zout water of chloor de volgende dag.  

Hoe bereid ik mijn huid voor? 
Het is verstandig om eerst een peeling te doen voor je je benen gaat scheren, zo open je de poriën van de huid. Het verwijdert dode huidcellen, voorkomt het ingroeien van haartjes en stimuleert de bloedcirculatie in de huid.  

Bovendien is het belangrijk om je huid te bevochtigen met warm water voor je gaat scheren. Dit maakt de haartjes zachter en makkelijker te scheren, om deze reden is het ook verstandig om onder de douche of in bad te scheren.  
 
Onze ultieme tip voor ingegroeide haartjes en ontstekingen 
Gebruik het Microsilver Serum de avond voor het waxen of scheren. Het serum egaliseert de huid en tegelijkertijd weekt het de bovenste hoornlaag boven op de ingegroeide haar los. Dit maakt het gemakkelijker om de huid te scheren of waxen.   

Haartjes verwijderen 
Als jouw huid gevoelig en/of droog is, is het niet verstandig om schuim of aftershave met alcohol te gebruiken na het scheren. Dat irriteert de huid en zal haar uitdrogen. Het gebruik van alcoholische deodorants of body lotions met veel parfum op je oksels en benen direct na het scheren/waxen/epileren kunnen irritaties veroorzaken. 

Nabehandelen met skincare  
Wacht tenminste drie dagen na het waxen of scheren met de volgende peeling om mogelijke irritaties te voorkomen. De huid van je benen is over het algemeen droger dan die van je gezicht, doordat deze minder talgklieren bevat. Het verwijderen van haartjes kan je huid irriteren en het vochtgehalte verlagen. Daarom is het super belangrijk om je huid naderhand goed te hydrateren met een moisturising lotion of lichte crème. De After Sun Lotion is daar het ideale product voor! De lotion verzacht de gestreste huid, kalmeert en hydrateert. Bij regelmatig gebruik zal je huid prachtig gaan stralen en kun je langer van je gebruinde huid genieten.