Wat zijn cosmeceuticals?


Met cosmeceuticals verzorg je de huid niet slechts aan de oppervlakte, maar de heilzame effecten ervan dringen er diep in door. Ze zijn precies afgestemd op de verschillende behoeften van de huid, waardoor het huidprofiel onmiddellijk langdurig verbetert.   

Cosmeceuticals zijn dus een bijzondere en unieke vorm van cosmetische producten en kunnen eigenlijk worden gezien als een huwelijk tussen cosmetica en farmaceutica. 
 
Cosmeceutische producten bevatten biologische actieve werkstoffen met medische voordelen. Dermatologisch onderzoek heeft aangetoond dat cosmetische producten met bio-actieve ingrediënten veel betere resultaten leveren dan de reguliere cosmetische ingrediënten. 

De toepassing van een cosmeceutisch product is anders dan een farmaceutisch product. Cosmeceutische producten zijn niet gecontroleerd door de medische autoriteiten en kunnen langdurig gebruikt worden, terwijl bij een medisch product de duur van de toepassing vaak tijdelijk is. 

Cosmetica moet altijd voldoen aan de cosmetische wetgeving, cosmeceuticals moeten ook zo veel mogelijk voldoen aan de farmaceutische/medische wetgeving. Juist hierdoor onderscheid Janssen Cosmetics zich van de conventionele cosmetica merken. Er zijn maar weinig merken in Nederland die aan deze strenge eisen voldoen.  

Janssen Cosmetics besteedt met name aandacht aan de kwaliteit van de producten, ondersteund door wetenschappelijke productontwikkeling, dermatologische tests en werkzaamheidonderzoek.  

Het gebruik van actieve bestanddelen die overeenkomstig de laatste wetenschappelijke inzichten zijn ontwikkeld en waarvan de veiligheid en werkzaamheid wetenschappelijk is bewezen. 

Tip: Om het effect van de cosmeceuticals te intensiveren, bieden we ook een professionele lijn aan die exclusief is gericht op het gebruik door schoonheidsspecialisten, en die de behandeling in de salon transformeert tot een unieke en ongekend effectieve ervaring. Ontdek het effect en boek een behandeling bij een Janssen Cosmetics specialist bij jou in de buurt!