Toggle Nav
0 producten

Veilig van de zon genieten met Janssen Cosmetics

Veilig van de zon genieten met Janssen Cosmetics

Het is voorjaar en iedereen is blij dat we langere dagen en meer zon hebben, vooral in deze lastige tijden. Het licht zorgt voor meer energie en een betere gemoedstoestand dankzij een verhoogde aanmaak van het “gelukshormoon’’ serotonine. Bovendien zorgt zonlicht voor de aanmaak van vitamine D, welke op zijn beurt zorgt voor stevigheid van de botten en voor een krachtig en gezond immuunsysteem. De zon heeft dus tal van positieve effecten op ons lichaam.  

Wil jij in de tuin of op jouw balkon van de zonnestralen genieten? Vergeet dan niet de huid goed te beschermen zodat je de negatieve effecten van de straling van de zon zoveel mogelijk beperkt.   

UV-straling: the bad & the ugly 
Van vroegtijdige huidveroudering wordt 80% veroorzaakt door externe factoren. Zon en stress zijn de grootste boosdoeners. Huidveranderingen die het gevolg zijn van blootstelling aan zonlicht zijn: een ruwe huid, rimpels, pigmentvlekken en verlies van elasticiteit. De energie van UV-straling wordt in de huid opgenomen door eiwitten. Een belangrijke structuur in de huidcellen is het erfelijk materiaal, het DNA. Door de absorptie van de energie kan het DNA veranderen of beschadigen en dit heeft veroudering of zelfs huidkanker tot gevolg.  

SPF: the good 
Zonnebrandcrème is een effectieve manier om de huid te beschermen tegen UV-straling. Elke zonnebrandcrème geeft een bepaalde graad van bescherming. Dit staat altijd op de verpakking vermeld en wordt de Sun Protection Factor (SPF) genoemd.  

De SPF of beschermingsfactor, geeft aan welke mate van bescherming de zonnebrand geeft tegen UVB blootstelling. Iemand met huidtype 2 verbrandt in de middagzon bijvoorbeeld na ongeveer 20 minuten. Wanneer een zonnebrandcrème wordt gebruikt met een SPF van 15 treedt de zonverbranding pas op na 15 x 20 minuten, dus na 5 uur. Deze persoon zal dus met deze zonnebrandcrème na 5 uur verbranden, ook al heeft hij zich goed ingesmeerd.  

Let wel op: na zwemmen, zweten en/of afdrogen moet er opnieuw gesmeerd worden, want geen enkele zonnebrand beschermt hierna nog volledig. 

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat infraroodstralen (IR), net als UV-stralen, de huid sneller doen verouderen en ook later nog de huid kunnen beschadigen door blootstelling aan zonlicht. Daarom is niet alleen bescherming tegen UVA- en UVB-stralen belangrijk, maar ook tegen IR-stralen. 

Janssen Cosmetics biedt met de Face Guard Advanced een innovatief concentraat met SPF 30 dat beschermt tegen vroegtijdige, door blootstelling aan licht veroorzaakte, huidveroudering. De emulsie bevat fotostabiele UVA- en UVB-filters, de celbeschermingsstof ectoïne® en biedt ook actieve bescherming tegen IR-straling.   

Face Guard Advanced bevat een enzym dat door IR veroorzaakte schade tegengaat. Het vermindert ontstekingsreacties, verbetert de hydratie en beschermt tegen oxidatieve stress. Daarnaast stimuleert ectoïne® de natuurlijke beschermingsmechanismen van de huid. Ectoïne® beschermt de cellen aantoonbaar tegen omgevingsinvloeden, zoals droogte, hitte, koude en UV-stralen.  De lichte emulsie is geschikt voor elk huidtype en kan met elke dagelijkse verzorging gecombineerd worden.